kusken.blogg.se

Wordpress...

Publicerad 2013-12-12 10:18:27 i Hästarna,

Vad tycker ni om Wordpress? Jag är skeptisk, men har fått ett erbjudande om att blogga för en sida och de använder Wordpress... Men med tanke på Blogg.ses nya designverktyg så känns det som att det är lite same-same..!
 
 

Kommentarer

Postat av: Lovisa Ivarsson

Publicerad 2013-12-12 12:45:16

När jag startade min blogg om digital konst använde jag mig av blogg.se som portal. Jag bytte snabbt och det för att Blogg.se alltid har buggar som man regelbundet måste felrapportera eller invänta en åtgärd som ibland inte släppte fören efter flera dagar. Ibland var buggarna att inte kunna skriva, inte kunna ladda upp bilder eller ibland inte kunna logga in. För mig är det helt opålitligt, jag menar. Om jag inte kan ladda upp bilder behöver jag inte starta någon blogg överhuvudtaget.

Så jag bytte bloggportal för att det inte vart hållbart. Det där med buggandet verkar dock variera från konto till konto, jag har hört att det fungerar oproblematiskt för somliga bloggar som bloggar genom Blogg.se.

Jag tittade runt en hel del efter olika bloggportaler och hittade efter mycket letande WordPress (WP). Jag kikade på andra bloggar och företag som driver sina bloggar genom WP och tyckte då att det kändes lite stelt, men fan vad det SER bra ut. Bloggarna är stilrena, kliniska, utan kod-missar eller dylikt. Oftast läggs mer fokus på innehållet och det är trots allt det som gör en blogg läsvärd. Det är väldigt löjligt att rata en blogg för att den inte ser dunderspexig.

Startade Artoflovisa.wordpress.com och började känna igenom portalen vilket var väldigt svårt att vänja om sig för det ser helt annorlunda ut. Men när man kommer in i det, lär sig och vänjer om sig inser jag - det här var bland det bästa jag gjort!

Mycket mer givande att kolla statistiken hos WP än vad det är någon annan stans. Det är mycket roligare att blogga på ett ställe som har god support och näst in till aldrig buggar (jag har inte stött på en enda sedan sep 2012 då jag startade bloggen) och WP är inte en stillastående bloggportal. Det sker små förändringar lite hela tiden, utvecklingen sker successivt att man "hinner" med, dem byter aldrig layout hux flux och så hittar man ingenting helt plötsligt. Vilket jag anser är förnuftigt.

Så jag röstar för att du ska köra på! Om du är öppen och finner dig lättlärd skulle jag inte tveka för en sekund. Säg dock till hur du gör så man kan fortsätta följa dig och dina fina pållar! :D

Svar: Jag har suttit med det hela förmiddagen nu eftersom min stackars käke sitter lös (lätt överdrift) och gillar WP mer och mer! Hemsidan jag kommer att blogga igenom skall hjälpa mig att flytta hela min nuvarande bloggs innehåll till nästa blogg, så alla följare följer med och de som klickar in på Kusken.blogg.se hamnar automatiskt på den nya..! Jag känner mig så övertygad just nu, men vi får se hur det blir. :)
Marie Sjöberg - Hoventusiast & hästnörd

Postat av: Matilda Gunnar

Publicerad 2013-12-12 15:24:41

Bloggar för howrseworld och älskar wordpress. Dock får man själv fixa statistikmätar verktyg...

Svar: Det kan det ju vara värt om det är enda negativa..!
Marie Sjöberg - Hoventusiast & hästnörd

Postat av: spagetti borbasola

Publicerad 2013-12-12 18:03:41

tumblr.

Svar: Hmm... Tror inte det är det bästa alternativet för mig, i och med att sponsorn har Wordpress som bloggportal..!
Marie Sjöberg - Hoventusiast & hästnörd

Postat av: Penna

Publicerad 2014-01-03 13:03:26

Jag har testat alla de vanliga bloggportalerna genom åren. När jag tillslut hamnade på wordpress.com öppnade sig en ny värld. Ursmidigt bakom kulisserna och snyggt utåt.

Jag har sen dess bytt till wordpress.org och egen domän. Klart bästa jag gjort. Jag trodde att wordpress.com var fantastiskt men .org är flera dimensioner bättre!!

Som statistikverktyg rekommenderar jag google analytics, det ger så mycket mer information än wordpress statistik ger.

Lycka till med din "nya" blogg! :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Marie Sjöberg - Hoventusiast & hästnörd

Välkommen hit till Kusken! Här kan du hitta massor av matnyttiga tips om hästar under kategorin 'Artiklar och nyttigheter'. Du kan även följa min vardag tillsammans med mina två shettisar, Sunny och Julia, samt våran väg mot ett naturligare hästliv och självklart massvis av körning! Om ni vill kontakta mig så är det bara att skicka ett mejl till [email protected] eller kommentera någon av mina inlägg. Enjoy!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela